CESTOVNÍ RUCH A TURISMUS
Profil absolventa
Baví vás cestovat, objevovat nové destinace, seznamovat se s kulturou, novými lidmi a tradicemi cizích zemí? Pokud ano, tak vám nabízíme možnost studovat atraktivní studijní program Cestovní ruch a turismus. Pokud chcete, aby vaše práce byla současně zábavou, koníčkem i neustálým obohacováním sama sebe, pak je zaměstnání v cestovním ruchu pro vás to pravé. Cestovní ruch je perspektivní oblastí s velkým potenciálem a širokým uplatněním na trhu práce jak doma, tak i v zahraničí. Hlavním cílem tohoto programu je umožnit vám kvalitní profilové vzdělání, které splňuje požadavky zaměstnavatelů v podmínkách neustále se rozvíjejícího odvětví. V rámci výuky budete mít také možnost zdokonalit své dovednosti v nově budovaném moderním profesním centru cestovního ruchu a účastnit se vybraných exkurzí a pobytů u nás i v zahraničí.
Uplatnění
Tohle pak můžete zúročit v cestovních kancelářích, agenturách a turistických informačních centrech; v mezinárodních hotelových řetězcích, lázeňských a stravovacích zařízeních a v dalších podnicích z oblasti služeb cestovního ruchu. Také v soukromém sektoru, ale i v organizacích destinačního managementu. Dále jako podnikatelé provozující vlastní činnost v této oblasti. Uplatnění najdete i ve státní správě, v profesních sdruženích a agenturách regionálního rozvoje.
Za studium u nás se neplatí. Studenti ze Slovenska mají stejnou výhodu jako čeští studenti a studium na naší vysoké škole mají zdarma. Slovensky se domluvíte jak ve škole, tak v obchodě i v hospodě. Testy, zkoušky, závěrečnou práci i státnice mohou studenti vykonávat ve slovenštině. Přečti si více…
Charakteristika
Studijní program: Cestovní ruch a turismus
Typ studia: bakalářské
Forma studia: prezenční
Garant programu:
doc. Ing. Pavlína Pellešová, Ph.D.
Vybrané předměty
Podnikání v cestovním ruchu
Geografie cestovního ruchu
Ekonomika cestovního ruchu
Trendy v cestovním ruchu
Management služeb cestovního ruchu
Marketing cestovního ruchu
Případové studie v cestovním ruchu
Lázeňství a hotelnictví
Mezinárodní gastronomii